Elpris.dk - En forståelig vejledning

Vi har delt brugen af elpris ind i fire forskellige trin. På den måde håber vi at det bliver mere overskueligt. 

elpris.dk information

Inden du starter
Opstil nogle forventninger. Det gør det nemmere at vælge senere. 

Elpris søger

Sådan laver du en søgning
Se hvordan det virker helt lavpraktisk 

Elpris.dk faldgrupper

Faldgruber
Der vil komme mange resultater - find ud af, hvilke der er bedst.

elpris.dk kundeservice

Efter søgningen på Elpris.dk
Tag stilling til om pris er alt, eller om kundeservice også er vigtigt


Inden du starter

Elpriser.dk søgning

Den nye elpris-portal er et godt værktøj i jagten på den rigtige elleverandør. Man skal bare huske at gøre sig nogle overvejelser inden man starter:

Gennemsnitlige forbrug?

Det er vigtigt at man er klar over, hvad ens gennemsnitlige forbrug er. På den måde kan elpris.dk regne ud, hvilke produkt vil være det billigste. Det er også vigtigt at vide, hvor stort ens forbrug er da man på den måde kan regne ud, hvor meget man kommer til at betale for sit el. Vi har på en anden side beskrevet, hvordan man regner ud hvad 1 kWh koster. Hvis man er i tvivl om, hvad ens forbrug er så har vi lavet en udregner på vores tilmeldings-side, under punkt nummer 3. Her man sætte kryds i om man bor i hus, lejlighed osv og, hvor mange personer man er. Der vil så automatisk blive regnet et gennemsnitlig forbrug ud. Hvis man vil vide det mere præcist så kan man kigge på sine tidligere elregninger. De fleste elselskaber har en selvbetjening, hvor fakturaer og andet kan findes, som kan regnes sammen og på den måde kan man finde sit gennemsnitlige forbrug.

Fastpris eller variabel el?

Hos NettoPower er vi fortalere for variabel prissætning af strømmen, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vores produkt netop er variabelt prissat. Vi har valgt den model, fordi det til syvende og sidst er den bedste aftale for kunden. På elpris.dk kan man vælge at søge efter fastpris eller variabel el  seperat - eller man kan vælge at se begge på samme tid. Vi anbefaler at man holder sig væk fra at se begge produkttyper da dette blot skaber forvirring. Hvis man ønsker at få et "tilbud" over både en fast- og variabelpris så er det bedre at vælge det enkeltvis. 


Sådan laver du en søgning

Et komplet vejledning med en masse billeder - få et indblik i elpris.dk
En komplet prissammenligning af el

Det første du bedes gøre er at gå til elpris.dk. I første omgang bliver du præsenteret for tre spørgsmål, som du skal svare på. Hvem er du? Hvad er dit elforbrug? Hvor bor du? Hvis du har gjort forarbejdet har du nemt ved at svare på disse.

 

1. Hvem er du?

Det er for de fleste ganske klart, om de er privatkunder eller ej. Hvis du køber el til din hjemadresse er du privatkunde, og hvis det er til virksomhedens hjemadresse, så er du erhvervskunde. Hvis du har egen produktions så husk at det er et krav for fremtidige installationer at finde en produktionselleverandør.  

 

Elpriser hvem er du?

2. Hvad er dit elforbrug? / 3. Hvad bor du
Det første du skal gøre er at indtaste dit postnummer. På den måde kan elpris.dk selv finde frem til det billigste produkt. Det næsten spørgsmål - "Vil du indtaste dit forbrug?" - er hurtigt klaret, hvis du har fundet dine elregninger for det sidste år frem. Hvis du ikke kan finde for mere end sidste periode, så prøv bare at gange op, så du har noget der tilsvarer et år. Det rammer som regel ikke helt ved siden af. Hvis du ikke kan finde din elregning har elpris.dk nogle forslag til hvad dit forbrug kunne være. 

 

Elpriser.dk dit forbrug

 

 

Næste Skridt

Herefter kommer du ind på en side, hvor du kan vælge om du vil se fast- eller variable elpriser eller blot begge. Vi anbefaler at man tager enten fast eller en variabel prissammenligning. Vi kører kun med variable priser fordi det historisk set er det billigste så vi vil kun være at finde på denne liste. Det skal dog være frit for om man ønsker at kigge efter en fastpris.
 

variabel elpriser

 

Herefter bliver man præsenteret for en sammenligning af de forskellige priser. Hvor man kan trykke på knappen "Se mere" udfra det produkt man ønsker. Vi anbefaler at inden man vælger produktet, så læser man videre længere nede i denne vejledning under "faldgruber" og i punktet med "efter elpris.dk".
 

vælg produkt på elpris.dk

 

 

 

 

Faldgruber - undgå dem

Vi prøver at give en vejledning til, hvordan du undgår de fleste faldgruber - fordi der er mange. 

elpris faldgrupper

 

Den side du bliver præsenteret for nu, indeholder et uoverskueligt ocean af informationer, som vi meget gerne vil have tyndet betydeligt ud i, før vi begynder at analysere dybere. Vi har stillet nogle nemme kriterier op, som du kan bruge som beslutningsramme for at frasortere de resultater, som i hvert fald ikke er interessante for dig.

Bindingsperiode

På en stor del af produkterne på listen er der en bindingsperiode. Hvis du fra startskuddet er sikker på, at du ikke har lyst til at være bundet, så kan du let fjerne en masse muligheder her. Hvis du ikke har noget imod binding, så er det også fair, der er heldigvis flere sorteringskriterier.

Abonnement

Har du lyst til at betale et fast ekstraabonnement hver måned, uafhængig af hvor meget strøm du bruger? Det kan du få lov til ved en række elselskaber og det er især hårdt for de små forbrugere (Dig der bor i lejlighed for eksempel).

Grøn Energi

Det skal gøres helt tydeligt, at du allerede betaler et bidrag til udviklingen af grøn energi i Danmark over noget der hedder PSO afgift. Den pengepulje, der skabes ud fra PSO afgiften tildeles så visse vedvarende energi projekter. Den grønne omstilling er således allerede undervejs, men du kan naturligvis sagtens have lyst til at købe grøn energi alligevel. Hvis du vælger grøn energi, kan det fungerer på en række måder, og du kan læse mere om hvilke typer grøn el der findes hos Det Økologiske Råd. I skrivende stund er over 40% af strømmen i stikkontakten lavet af vedvarende energikilder, og andelen stiger.

Introtilbud

Der findes til stadighed introtilbud på variabel pris også. Du skal være ekstra opmærksom på produkter, hvor der er en indregnet rabat fordi disse får en markant højere placering på elpristavlen grundet deres lave pris. Det kan få et produkt til at virke meget billigt, helt uden at det faktisk er tilfældet.

Betalingsbetingelser

Nogle selskaber opkræver ekstra gebyrer for betalinger. Det kan være et ekstra gebyr for betalingsservice, papirfaktura og videre derudaf. Det er noget man som forbruger skal være opmærksom på, især fordi det kan lægge som en skjult ekstra pris, som ikke fremgår af totalprisen på elpris.dk. Tjek derfor om nogle af leverandørerne har særlige betalingsbetingelser, som gør det uattraktivt at lægge sit kundeforhold hos dem.

 

 

 

 

Efter elpris.dk skal man træffe et valg

Pris er ikke alting - Derfor har skrevet lidt om, hvilke faldgruber der er.

elpris.dk kundeservice

Elpris-portalen kan, forståeligt nok, ikke fortælle alt. Til sidst vil du stå med nogle få kandidater, hvor én i sidste ende for lov at være din elleverandør. Ud af de tilbageværende kandidater er fælles for dem at prisen og forretningsbetingelserne er meget ens - men, hvad gør man så. Elpris.dk er en god portal til at sammenligne elpriser og betingelser, men fortæller ikke meget andet. 

Er de kandidater der er tilbage til at stole på? Hvad synes de nuværende kunder i de forskellige elselskaber? Hvilke grundlag er forretning skabt udfra og er der tydelig kommunikation fra selskabet til dig som kunde? 

Der er rigtig mange spørgsmål og selvfølgelig kan elpris.dk ikke svare på alle. Derfor er det vigtigt selv at lave lidt research. Trustpilot kan bruges til at få svar på nogle af de ovenstående spørgsmål. Hvis trustpilot ikke giver de svar man leder efter, så kan man søge informationer andre steder. Det kan være på elselskabets hjemmeside eller på deres sociale medier

Det var vores bedste tips til søgningen, og en klar anbefaling om at pris ikke er alt. Held og lykke, må du finde det selskab som passer bedst til netop din situation! 

 

 

 

 

Spring elpris.dk over

Tilmeld dig gerne eller kontakt os, hvis du har spørgsmål

Tilmeld dig her     Kontakt os