Forstå selvbetjeningen: Fraflytning og tilflytning

Når man flytter, så er der mange ting man skal tage hensyn til – heriblandt el. Vi oplever desværre ofte, af en eller anden årsag, at el bliver glemt og det kan have økonomiske konsekvenser.  Derfor opfordre vi alle til at læse denne vejledning, også selvom man mener at have styr på processen.

Først og fremmest, så er det vigtigt at man registrer en fraflytning. Fraflytningen kan registreres op til to måneder inden, men senest fire hverdage før. Det betyder, at fraflytter man 30. marts så kan man tidligst registrere en fraflytning 30. januar og så fremdeles. Vi kan, og må ikke, lave om på fraflytningen, så hvis man glemmer at lave en fraflytning så hæfter man for forbruget på adressen. Når man skal lave en fraflytning, så logger man ind på selvbetjeningen. Herefter trykker man på ”Mit abonnement” i menuen til venstre som vist på billedet nedenfor

Herefter trykker man på den orange knap ”Registrer fraflytning”. På næste side udfylder man, hvornår ens flytningsdato er og dernæst, om man bor til leje gennem en boligforening.

Dernæst skal man registrere sin tilflytning og dermed, hvor man flytter hen. Her indtaster man, hvornår man flytter ind og selvfølgelig også på, hvilken adresse man flytter ind på. Tjek altid, om dine dataer passer og er korrekte. Når du har gjort dette, trykker du på “Gennemfør” og så sørger vi for, at du har el, når du flytter ind på din nye adresse.

Vi er landsdækkende, og det betyder at uanset hvor du flytter hen i Danmark så kan, og vil vi meget gerne, levere el til dig.

Hvad sker der hvis man ikke registrer en fraflytning og tilflytning?

Hvis man glemmer at registrer en fraflytning, så betaler man for en anden persons forbrug indtil den person laver en fraflytning. Det kan hurtigt løbe op i 10.000 kroner på et år.  Hvis man husker at lave en fraflytning, men glemmer at lave en tilflytning så betyder det ofte at man får afbrudt strømmen på grund af manglende betaling på den nye adresse. Hvis man har fået afbrudt strømmen kan det hurtigt koste 2000 kroner at få åbnet igen (inklusiv diverse gebyrer) samt ofte også en sikkerhedsstillelse på flere måneders forbrug. Har man for eksempel har et gennemsnitligt forbrug på 4000 kWh årligt, så kan sikkerhedsstillelsen hurtigt løbe op i 2500 kroner. Vores råd er derfor, husk at registrere en fraflytning og husk at registrere en tilflytning.

Er man det mindste i tvivl, så skal man ikke tøve med at kontakte os.