Spar på dit elforbrug og elregning.

Penge til dit elforbrug kan til tider være nogle trælse og ærgerlige penge at skulle af med. Vi har lavet nogle sparetips til, hvordan du nedsætter dit elforbrug og sparer på din strøm.

Selvom elregninger, med høje elforburg, ikke altid er de sjoveste at møde en mandag morgen, så er dette dog også noget af det vigtigste for dig. Uden strøm og el, er de for langt de fleste husstande svært at fungere. Ingen strøm til køleskabet, fryseren, internettet og opladere kan hurtigt give problemer til en familie. Dog kan man godt blive ærgerlig over at man endnu engang skal tage ekstra penge fra sparegrisen, som man havde planlagt skulle gå til den næste smarte sommerkjole eller den store julegave, men i stedet går til dit elforbrug.

Danmarks Statistik har udgivet tallene fra energiudgifter i Danmark, hvilket viser et fald i energiudgifterne fra 2011 til 2016 på 35%. Dog er eludgifterne kun faldet med 7,5% for husstande. Husstandene er altså 27,5 procentpoint bagud i forhold til resten af Danmark og har dermed et højere elforbrug, målt på udviklingen i procent. Dette vil vi hos NettoPower gerne hjælpe med, så du ikke skal betale unødvendige kroner på din elregninger. VI har derfor samlet 5 gode sparetips, der nedsætter dit elforbrug og sparer på din elregning. 


Sparetip 1Undgå for meget standby forbrug

Sparetip er et meget kendt sparetip. Når et el-appart står på standby, så er hurtigt og nemt at tænde for. Dette er dog også en stor strømsluger og du kan hurtigt øge dit elforbrug og elregning ved ikke at bruge dit elprodukt.

Nedenfor er listet nogle almindelig anvendelige produkter, dets priser og elforbrug for et år:

 • Printer af ældre dato bruger ca. 100 kWh på et år = 233,26 kroner.
 • Boremaskine bruger ca. 100 kWh på et år = 233,26 kroner
 • Hifi-anlæg bruger ca. 50 kWh på et år = 116,63 kroner
 • TV 32 tommer LED bruger ca. 40 kWh på et år = 93,3 kroner
 • Stationær PC bruger ca. 40 kWh på et år = 93,3 kroner
 • Mikroovn bruger ca. 35 kWh på et år = 81,6 kroner
 • PC-skærm bruger ca. 20-30 kWh på et år = 70 kroner

Priserne er gennemsnitspriser og er taget ud fra forsyningstilsynets elprisstatistik, 3. kvartal.

Det samlede elforbrug giver en samlet pris på 921,35 kroner pr år, hvis man ejer alle disse produkter. Dertil skal der tillægges en yderligere pris, hvis man har andre elprodukter eller flere af de ovenstående elprodukter. Ved blot at reducere på mængden af standby-produkter viser det første sparetip, at du hurtigt kan spare nok til en stor julegave. 

For at spare penge på din elregning, skal du derfor huske at slukke dine el-apparater. Derudover kan man med fordel anvende en elspareskinne. En spareskinne slukker for alle de tilsluttede produkter, når du slukker for hovedproduktet. Eksempelvis når du slukker dit fjernsyn, så vil din Playstation eller oplader også slukke. Du kan dermed hurtigt spare på dit elforbrug, ved at slukke for alle produkterne på samme tid. 

Hvis du vil se effekten af sparetip 1, at have standby produkter tændt, så kan du se de standbyforbrug om natten på NettoPower selvbetjening


Sparetip 2Kig efter energimærket

Man tillægger ikke altid energimærket den store værdi og hurtigt tænke, at det alligevel ikke gør den store forskel. Dette gør sparetip 2 op i mod. 

Dog er der prismæssig stor forskel på, om du har energimærke A fremfor A+++. Størstedelen af produkterne, der intensivt reklamere med energimærket er produkter i køkkenet. Dette hænger i tråd med, at 40% af det samlede elforbrug i køkkenet.

Hvis man konsekvent vælger produkter med A+++ fremfor A, produkter i køkkenet, så kan man opnå en besparelse på op mod 2332,6 kroner årligt og dermed en enorm besparelse på dit elforbrug.

Her er et udpluk af nogle hårde hvidevarer, hvor du kan opnå store elforbrugs besparelser ved at vælge det rigtige energimærke:

 

 • Opvaskemaskine, 13 kuverter A+++ frem for A 228,34 kr. pr. år
 • Ovn, 75 liter A+++ fremfor A kr. 332,025 kr. pr. år (ved dagligt brug)
 • Køleskab, 300 liter A+++ frem for A: 233 kr pr. år

 

 

 

Sparetip 3Brug LED-pærer

Selv for en person, der har fået to venstrehænder skruet på begge arme, så kan det sagtens lykkedes at få skruet en traditionel pære af og sat en LED-pære ind i lampen. Sparetip 3 forklarer dig, hvor meget du kan spare på dit elforbrug, ved brug af en LED-pære fremfor en normal pære.

Men hvorfor overhovedet skifte til en LED-pære?

LED-pære bruger cirka 25% mindre i strøm, end de traditionelle pære. Dette afhænger selvfølgelig af kvalitet på, hvilken pære du har brugt og hvilken LED-pære du køber.

Dernæst har LED-pærerne også en forlænget levetid og kan typisk holde i dobbelt så lang tid, som de traditionelle spare pærer.

Man siger, at en LED-pære kan holde helt op til 50.000 timer, hvilket svarer til 50 år, ved et normalt dagligdags forbrug. Her har de normale glødelamper en levetid på cirka 1.000 timer. 

Der er altså ikke kun dit elforbrug du sparer ved at købe LED-pære, men også en langvarig besparelse, ved ikke at købe nye pærer. Vær dog opmærksom på pris og kvalitet, når du køber LED-pære. Dette kan varierer enormt meget.

 

Sparetip 4: Tænk over dit elforbrug mellem klokken 17 og 20

Din elregning er delt op i fire dele:

 1. Afgifter og PSO
 2. Netbetaling
 3. Energi
 4. Moms

Afgifter, PSO og moms går til energinet og dermed staten, netbetaling går til de lokale netselskaber, der bringer strøm ud og prisen for energien er elselskaber som NettoPower. Sparetip 4 giver dig et indblik i, hvordan din el kommer frem i stikkontakten og, hvornår du skal være særligt opmærksom på brugen af din el, så din elregning ikke bliver for stor. 

Hvis du har KONSTANT eller Radius som dit netselskab (altså dem, der ejer din elmåler), så skal du være særligt opmærksom. Radius og KONSTANT  har nemlig sat prisen for transporten af el op i tidsrummet 17.00-20.00 i vinterhalvåret (fra oktober til og med marts) . Dette er lige i aften madlavnings tidsrummet, hvor mange familier bruger enormt meget el og naturligvis skal have transporteret en masse el.
Vi er klar over, at dette er tidsrummet, hvor der ofte bliver lavet mad. Der er altså nogle ting, som man ikke kan skrue ned for. Vi anbefaler dog, at du skruer ned for strømmen på unødvendige el apparater og sluk for el-produkter, der er på standby. Oplad derfor ikke din elbil og vent med at sætte vaskemaskinen i gang, til efter klokken 20.00 for at spare mest muligt på dit elforbrug. 

Sparetip 5: Se om du har en billig elleverandør

Der er mange forskellige elleverandører på markedet. Dette kan være en jungle fyldt med indgangstilbud, abonnementsløsninger, den samlet elpris og prisen på selve strømmen. Alt dette kan være meget forvirrende og svært at forholde sig til. Burg derfor lidt tid på at finde ud af, hvad der egentlig er bedst og billigst for dig. 

Sparetip 5 forklarer dig, vigtigheden i, at have en billig ellevarendør, hvis du vil have mere for dit elforbrug og spare på sin elregning. 

Hos NettoPower vil vi gerne være så tydelige som muligt. Vi ønsker kun det bedste for vores kunder og viser gerne vores elpriser frem, så der ikke er nogle skjulte overraskelser på din elregninger.
Nedenfor er et diagram over, hvordan vores elpriser er sammenlignet med resten af markedet. Se mere til vores elpriser her. Du kan desuden altid se dit elforbrug på vores selvbetjening. 

 
 

Tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du vil høre mere om vores sparetips eller, hvordan du får en billig elregning til samme elforbrug hos NettoPower.

Tilmeld dig nu     Kontakt os