Dokk1

Fremtidens bibliotek og borgerservice i Aarhus

Dokk1
Lige rundt om hjørnet fra NettoPowers kontor ligger Dokk1. Vi har med stor interesse fulgt med i udviklingen og åbningen af Aarhus’ nye store satsning. 
 
Dokk1 (udtales dokken) er Aarhus’ nye hovedbibliotek og borgerservice. Dokk1 indgår som en del af et stort anlægsprojekt kaldet Urban Mediaspace, som med et samlet budget cirka på 2,1 milliarder er en stor satsning fra Aarhus kommune.
 
Bygningen er mere en blot et almindelig bibliotek eller borgerservice, hvor det blot handler om at komme hurtig ind, og hurtigt ud. Arkitektfirmaet bag ARoS, Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet Dokk1, som er mening skal omdanne havnen fra industrihavn til et sted folk mødes – et sted, hvor der er masser af liv og aktivitet. Dokk1 er spækket med det nyeste teknologi, men især én ting er for os værd at skrive hjem om - det fuldautomatiske parkeringsanlæg. Ideen med parkeringsanlægget er at fjerne de parkerede biler fra byens overflade, og på den måde være med til at skabe mere liv og plads i bylivet. Vi har selv været nede og afprøve parkeringsanlægget, som er placeret under Dokk1, og som efter sigende er Europas største automatiske parkeringsanlæg. Det tager mindre end 1 minut at parkere bilen i en af anlæggets 20 elevatorkabiner, hvorefter bilen stille og roligt forsvinder for øjnene af en. Når man har været oppe og nyde faciliteterne og blive inspireret af de forskellige kulturelle oplevelser i Dokk1, så går man blot ned til anlægget og indsætter parkeringsbilletten. 2-3 minutter senere er din bil klar til afhentning – det kalder vi effektivitet. 
 
Bygningen er desuden designet til at være bæredygtig. Både i formgivningen og i valget af tekniske løsninger er der fokuseret på bæredygtige tiltag. Bygningens kompakte former betyder at overfladearealet og varmetabet reduceres. Det er opført som en lavenergibygning klasse 2015. Havvindkøling bruges til at køle bygningen – både til kølelofter og til ventilering i huset. Det gør at energiforbruget til køling reduceres væsentligt. Der anvendes dagslysstyring og bevægelsesfølere, så energiforbruget minimeres ved øget dagslysindfald – ja, vi kunne blive ved. I stedet vil vi anbefale, hvis man er i smut i Aarhus, at man kigger forbi Dokk1.
 

 

Comments

A
 
Trustpilot

NettoPower er i toppen over Danmarks bedst anmeldte energiselskaber på Trustpilot. 

 

Find os på trustpilot

NettoPower kundeservice
Vi elsker at tale energi

Vores kunder er i centrum af vores virksomhed. Hvis du har brug for hjælp til at forstå, hvordan NettoPower arbejder, kan du kaste et blik på vores spørgsmål og svar (FAQ) eller ringe til os på 70 500 500.

 

Spørgsmål og svar