Nordeuropas største testcenter

Aarhus Universitet åbner nyt energilaboratorium

RescueLAB
Et nyt energilaboratorium i Smilets By, Aarhus, har set dagens lys. Det nye laboratorium på Aarhus Universitet skal gøre os klogere på bæredygtig energioptimering i Danmark og resten af Europa. 
 
Når man bygger et laboratorium i særklasse, så kræver det selvfølgelig noget helt specielt. Derfor er der både solceller og vindmøller på taget. I garagen er der en el-bil, og indenfor kan man finde transformatorstationer, batterisystemer og generatorenheder. Som noget helt særlig kan det nye laboratorium give en komplet eftersimulering af energinettet og, hvis det ikke skulle være nok, så kan forskere og studerende teste verdens el-systemer for forskellige belastninger og vejrforhold. Som et lille eksempel har vi læst os frem til at man kan teste, hvordan el-nettet responderer på for eksempel en storm eller en meget varm sommerdag. 
 
Med 300 kvadratmeter, undervisningslokaler og kontrolrum er der tale om Nordeuropas største og mest avancerede testcenter. RESCUE LAB, som laboratoriet hedder (det glemte vi vidst at nævne i ren eufori over alle de egenskaber) er selvforsynende og har kapacitet til energilagring – vi kan blive ved. Vi har I Danmark store ambitioner for vores energiforsyning, så det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for fremtiden. 
 
RESCUE står for Renewable, Energy, System Integration, Control Laboratory under Electrical Engineering 
 
Foto: Lars Kruse

Comments

A
 
Trustpilot

NettoPower er i toppen over Danmarks bedst anmeldte energiselskaber på Trustpilot. 

 

Find os på trustpilot

NettoPower kundeservice
Vi elsker at tale energi

Vores kunder er i centrum af vores virksomhed. Hvis du har brug for hjælp til at forstå, hvordan NettoPower arbejder, kan du kaste et blik på vores spørgsmål og svar (FAQ) eller ringe til os på 70 500 500.

 

Spørgsmål og svar