Variable elpriser vs. fast pris på el – en elverden til forskel

Kan du heller ikke gennemskue, hvad forskellen på variable og faste elpriser er? Bare rolig – hos nettopower har vi svaret. Læs med nedenfor, hvor vi fremlægger forskellen mellem fast pris på el og variabel elpris – og ikke mindst, hvorfor variable elpriser er at foretrække.

Hjem / El / Variabel vs fast elpriser

Variabel vs fast elpriser

Variable elpriser vs. fast pris på el – en elverden til forskel

Det kan være svært at beslutte sig for, om man skal vælge et produkt, der indebærer fast pris på el eller variable elpriser. Mange har en holdning til det, men de færreste kender egentlig til, hvordan de to typer elpriser adskiller sig fra hinanden – og måske endnu vigtigere: hvilke fordele og muligheder der rent faktisk ligger i valget af variable elpriser.

Men det vil vi hos nettopower lave om på en gang for alle. Og vi er på ingen måde i tvivl om vores holdning til spørgsmålet, der kort fortalt kan koges ned til følgende grundsætning:

Hos nettopower opererer vi kun med variable priser, da vi mener og har erfaret, at det er det billigste for kunden.

I modsætningen til mange af de store elselskaber, der overvejende fokuserer på faste priser, så tager vi hos nettopower et andet valg. Vi vil den billigste løsning for dig – og det er i vores optik variable elpriser sammenlignet med fast pris på el.

Variable elpriser frem for fast pris på el – den tilpasningsdygtige og profitable løsning

Men hvorfor så vælge variable elpriser frem for fast pris på el? Jo, det er der faktisk en del gode grunde til. Set over de seneste to år har vi ikke set de store svingninger på den variable pris. Udviklingen for elpriser er således ikke sammenligneligt med eksempelvis udviklingen for realkreditlån, som nemt kan give voldsomme udsving fra tid til anden.

Set i lyset heraf er en af de største fordele ved en variabel elpris, at du i modsætningen til en fast pris på el ikke er låst fast på en dyr aftale – tværtimod. Skulle du på et tidspunkt blive i tvivl om dit valg eller ændre holdning, kan du nemlig til hver en tid komme ud af aftalen – faktisk inden for kun tre uger.

En stor del af de energiselskaber, der tilbyder fast pris på el, forsøger at skabe en opfattelse af tryghed omkring fastprisaftalen og -produktet. En tryghed, som de ikke mener, man kan opnå med variable elpriser. Men sådan forholder det sig nu langt fra i praksis.

Af netop den grund tilbyder vi hos nettopower udelukkende variable elpriser til vores kunder – også betegnet som ”spotprodukter”. Og så selvfølgelig også, fordi det er og bliver det billigste produkt, hvilket EA Energianalyse tilbage i 2011 har bevist. Det skal dog nævnes, at markedet har ændret sig markant siden 2011, men ikke desto mindre er denne analyse udtryk for den seneste og dermed førende forskning på området.

Hvis du gerne vil vide mere om analyseresultaterne, kan du læse meget mere om dem i rapporten via følgende link:

Ea Energianalyse – Husholdningernes elpriser.

Med ovenstående argumentation og gennemgang samt EA Energianalyses rapport i bagagen er du forhåbentlig godt klædt på til at træffe den rette beslutning mellem fast pris på el eller variable elpriser. Du kan også læse meget mere om nettopowers elpriser på vores hjemmeside, hvis din interesse er blevet vakt.

Kære kunde. Vi har i øjeblikket længere svartid i vores kundeservice grundet de stigende priser på elmarkedet, som rammer alle elselskaber og kunder i Danmark. Vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe dig hurtigst muligt på både telefon og email.