Sælg din strøm – en god forretning

Modtag betaling for din egen elproduktion – både som salg af strøm fra solceller, batterier eller vindmøller.

nettopower er din personlige produktionselleverandør

Hjem / El / Sælg din strøm

Sælg din strøm

Lad os købe din overskydende strøm – og spare dig for mange penge

Har du hørt om en produktionselleverandør? Hvis ikke, bør du uden tvivl læse med her – for der er nemlig gode penge at spare. En produktionselleverandør er en virksomhed, der kan købe din elproduktion, hvis du privat producerer mere el, end du kan selv har brug for i din husstand. Og det er, uanset hvorvidt der er tale om salg af strøm fra solceller, batterier eller vindmøller.

Til forskel fra en traditionel elleverandør, som leverer el til dig, hjælper en produktionselleverandør dig af med din overskydende elproduktion. Det drejer sig altså om den del af din elproduktion, som du ikke selv kan udnytte til egne formål, og som egentlig bare ville være gået til spilde. Men med en produktionselleverandør kan du således sælge din overskydende el tilbage til elmarkedet, for eksempel igennem nettopower. Du kan læse meget mere om vores billige strøm her.

Vi er stolte over som en af de få produktionselleverandører i hele Danmark at kunne afregne time for time. Afregningen sker derfor ikke med gennemsnitspriser for Nordpool spot, da en sådan standardløsning ville sænke profitten for vores kunder. Tværtimod muliggør afregningen på timebasis, at du som kunde kan sælge din elproduktion, lige nøjagtig når priserne er højst på børsen. Med andre ord: Vi sikrer dig maksimal gevinst i forbindelse med dit salg af strøm fra solceller, batterier eller vindmøller. Hvis du er interesseret og ønsker at vide mere om støtteordninger til VE-anlæg og nettoafregning, kan vi anbefale dig at læse mere herom på Energinet.dk.

Og skulle du have yderligere spørgsmål, må du endelig ikke tøve med at kontakte vores kundeservice. Vi elsker at tale og rådgive om energi og sidder altid klar til at hjælpe dig.

Skal nettopower være din produktionselleverandør?

Men hvordan sælger du så din el til nettopower? Nedenfor gennemgår vi det korte og simple forløb – lige fra du skriver dig op, til du kan begynde at modtage betaling for din elproduktion.

1. Tilmeld dig på få minutter – allerede i dag

Først skal du udfylde vores online formular for at tilmelde dig – nemt og hurtigt. Kontakt vores kundeservice, hvis dette skulle volde de mindste problemer.

2. Du modtager en kvittering på din tilmelding

Kort tid efter modtager du en kvittering på din tilmelding pr. mail. Når skiftet er godkendt, modtager du ligeledes en bekræftelse på skiftet.

3. Løbende betaling for din elproduktion

Hvis der er tale om et nyt anlæg, kan vi starte op med det samme. Er dette ikke tilfældet, vil leverandørskiftet typisk tage 3-4 ugers tid, hvorefter du trygt kan læne dig tilbage og tjene på din elproduktion.

Hvorfor sælge strøm til nettopower? Fordi det betaler sig

Hvorfor skal du så bruge tid på salg af strøm fra solceller såvel som dine batterier eller vindmøller til nettopower som din personlige produktionselleverandørerer? Det er der såmænd rigtig mange gode grunde til, hvoraf vi nedenfor har oplistet tre af slagsen.

#1 Der er gode penge at spare

Du kan tjene gode penge på din overskudsproduktion, og vi tilbyder dig samtidig gratis håndtering, såfremt du også vælger nettopower som din almindelige elleverandør.

#2 Du får et forkromet overblik

Inden for den nærmeste fremtid vil vi kunne tilbyde dig, at du selv kan følge med i din produktion via vores digitale selvbetjening – nemt og lige til.

#3 Garanti for 100 % gennemsigtighed

Som en af de eneste produktionselleverandører i Danmark kan vi hos nettopower tilbyde dig afregning af din elproduktion time for time – til din økonomiske fordel.

Hvad får du så, hvis du tilmelder dig?

Nedenfor finder du prisen samt et illustrativt eksempel på en udregning, der er baseret på en produktion leveret til nettet på 3000 kilowatt. Dette betyder kort sagt, at overskudsproduktionen sendes tilbage ud på elnettet og ind i elmarkedet igen.

Herunder har vi samlet en liste over priserne for dit salg af elproduktion. Vi gør dog opmærksom på, at tarifferne ved de enkelte priser godt kan ændre sig, hvis vores eller Energinets balanceansvarlige ændrer på disse.

  • Børsens Spotpris (vægtet med dit forbrug) = 75 øre/kWh
  • Energinets indfødningstarif = 0,375 øre/kWh
  • Energinets balancetarif = 0,0875 øre/kWh
  • nettopowers balancetarif = 4 øre/kWh
  • nettopowers håndteringsgebyr = 19 kr./md (dette bortfalder ved tilmelding som almindelig elkunde hos os).

NB: Ovenstående eksempler er udelukkende vejledende, hvilket betyder, at tarifferne kan ændre sig. 

Et konkret eksempel

Følgende forhold gør sig gældende for dette eksempel:

  • Du har en produktion på 3000 kWh/år til nettet
  • Du har en gennemsnitspris på børsen på 75 øre/kWh et helt år vægtet med dit forbrug
  • Du er tilmeldt som almindelig elkunde hos nettopower.

Med ovenstående betingelser opfyldt vil din udbetaling se således ud:

  • 3000 x (75 – 0,375 – 0,0875 – 4) / 100 = 2116,125 kr.

HUSK Ved eftergørelse af faktura kan du ikke blot tage gennemsnitsprisen på NordPool spot og bruge. Du skal bruge det vægtede gennemsnit hvor du time for time har taget dit forbrug og ganget med prisen på NordPool i den time for til sidst at komme frem til den rigtige pris ved din produktion. Dette kan gøres i et regneark.

Skal vi købe din strøm?

Udnyt din overskydende elproduktion til at spinde guld. Hos nettopower køber vi din elproduktion og hjælper dig på vej – nemt og hurtigt.