Naturgasfyr

Har du et olie- eller gasfyr, som du ønsker at skifte ud? Så læs med her på siden, hvor du får
overblik over alt det, du skal være opmærksom på, når du skal installere et nyt gasfyr.

Vi kigger blandt andet på fordele ved et naturgasfyr, priser for udskiftning og gældende regler på
området.

Hjem / Naturgas / Gasfyr

Gasfyr

Hvem må installere et naturgasfyr?

Det er ikke alle, der må installere et naturgasfyr. Siden januar 2013 har det nemlig ikke været tilladt at installere hverken et olie- eller gasfyr i nye huse. Er du i gang med at bygge nyt hus, kan du altså ikke selv installere et naturgasfyr. … ikke som sådan da.

I visse kommuner kan du i nogle tilfælde få lov til at installere et gasfyr i et nyt hus. Tjek derfor op på reglerne i din kommune, hvis gerne du vil installere et nyt naturgasfyr, selvom du ikke har hverken olie- eller gasfyr på nuværende tidspunkt. 

Bor du i et hus, der allerede har et oliefyr eller naturgasfyr, står det dig frit for at udskifte dit gamle fyr med et nyt gasfyr. Det giver ofte rigtig god mening set både fra et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv. Lad os kigge lidt nærmere på det.

Hvor meget kan jeg spare ved at installere et nyt naturgasfyr?

Besparelsen ved at skifte fra et olie- eller et ældre gasfyr til et nyt naturgasfyr afhænger naturligvis af mange forskellige ting. Dog anslås det, at du kan spare op til 40 % på varmeregningen, hvis du udskifter et gammelt oliefyr med et nyt naturgasfyr. Det er ikke så lidt endda. 

Den konkrete besparelse afhænger blandt andet af det eksisterende fyrs stand og det nye gasfyrs pris. Prisen på et naturgasfyr her og nu bør imidlertid ikke være afgørende for, hvilket gasfyr du køber. Det er nemlig sådan, at udskiftning af et naturgasfyr er en langsigtet investering. 

Jo bedre dit nye naturgasfyr udnytter naturgassen, desto større bliver besparelsen i det lange løb. Selvom du eksempelvis er heldig og finder et gasfyr på tilbud, kan det sagtens være, at der i virkeligheden er mere at spare ved at vælge en dyrere model.

Uanset hvilket naturgasfyr du installerer, vil der naturligvis være en omkostning forbundet med udskiftningen. Den vil typisk ligge på omkring 30.000 kroner, men igen afhænger det af dit nuværende setup og det nye naturgasfyr, du vil installere. 

Hvad end du ender med at betale her og nu, vil denne udgift med allerstørste sandsynlighed være tjent ind i løbet af en årrække. Ved at minimere dit forbrug tjenes investeringen langsomt, men sikkert ind, og derfor giver det god mening at få installeret et nyt naturgasfyr, som udnytter energien bedre, end dit eksisterende fyr gør. 

Gaspris

Vores gennemsnitspris for Maj

5.37 kr/m3*

*Pris for den rå gas, inkl moms

ingen binding / 0 Kr. i abonnement

Hvorfor er det godt at udskifte naturgasfyret?

Når du afbrænder naturgas, udledes der CO2. Godt nok er naturgas en mere miljøvenlig løsning end eksempelvis olie, men ikke desto mindre sker der en udledning ved afbrændingen. Derfor gælder det om at få mest muligt ud af den gas, der bliver brugt. Det er endnu en god grund til at skifte et ældre naturgasfyr eller oliefyr ud med et nyt gasfyr. 

De bedste gasfyr, der er på markedet, har en nyttevirkning på over 100 %. Det vil sige, at over 100 % af gassen benyttes til at opvarme huset.

Nu undrer du dig måske over, at nyttevirkningen kan ligge over 100 %, men det skyldes, at den ”røg”, der produceres ved afbrænding af naturgassen, også benyttes til at opvarme radiatorvand i boligen. Derved benyttes en del af energien to gange så at sige. 

Der er et lovkrav om, at et naturgasfyr skal have en nyttevirkning på minimum 96 % ved fuldlast. Ved dellast skal nyttevirkningen være over 104 %. 

Hvilket naturgasfyr skal jeg vælge?

Ligesom du kender det fra blandt andet hårde hvidevarer, er der miljømærkninger på naturgasfyr. De bedste naturgasfyr har fået tildelt et A, og det er sådan et fyr, du bør gå efter. 

Selvom du måske kan få et naturgasfyr i miljøklasse B væsentligt billigere, kan det næppe betale sig på sigt, og desuden er det ikke et godt valg fra et miljømæssigt perspektiv. Gå derfor altid efter et nyt naturgasfyr i miljøklasse A, når du alligevel skal ud at investere. 

Når du skal installere nyt gasfyr, skal du desuden gå efter et kondenserende gasfyr. Det er både lovpligtigt og særdeles fornuftigt, når det gælder pengepung og miljø. 

Derudover skal du naturligvis sørge for at vælge et gasfyr, det matcher dine behov. Fyret skal passe til boligens størrelse og antallet af beboere. Vælg derfor ikke blot det første og bedste naturgasfyr, du falder over, men sæt dig grundigt ind i, hvilke behov du har. På den måde får du et naturgasfyr, du har glæde af i mange år.

Hvad er et kondenserende gasfyr?

I dag er det som tidligere nævnt kun lovligt at installere kondenserende gasfyr. Det skyldes, at de udnytter energien væsentligt bedre end andre typer af gasfyr. 

Et kondenserende gasfyr adskiller sig fra et almindeligt gasfyr ved, at der under afbrændingen af naturgassen dannes varm røggas, som bruges aktivt. 

Røggassen indeholder vanddamp, og når den køles ned, sker der en fortætning, som giver kondensvand. Fortætningen er en naturlig proces, der sker helt af sig selv, og det kan man udnytte. I kondenseringsprocessen frigives der nemlig varmeenergi, og den bliver med et kondenserende gasfyr brugt til opvarmning af din bolig.  

Ved at vælge et naturgasfyr med en kondenserende gaskedel er du altså sikker på, at den brugte energi udnyttes optimalt. Det er igen en fordel for din økonomi.

Kan man få tilskud til udskiftning af gasfyr?

Nej, det er desværre ikke længere muligt at få tilskud til udskiftning af gasfyr. Har du et gammelt oliefyr eller gasfyr, vil det dog med største sandsynlighed stadig være fornuftigt at installere et nyt naturgasfyr. 

Som vi allerede har været inde på, er der mange penge at spare ved at installere et fyr, der udnytter naturgassen optimalt. Samtidig gør du miljøet en tjeneste ved at skifte dit gamle fyr ud med en nyere og mere energieffektiv model.

Hos nettopower kan du købe billig naturgas til dit naturgasfyr. Vi kan desværre ikke hjælpe dig med hverken installation eller service af dit naturgasfyr, men til gengæld sørger vi hellere end gerne for at holde dig godt kørende med brændstoffet. 

Er du interesseret i at høre mere om naturgas og nettopower som leverandør? Så tøv ikke med at gribe fat i os

Hos nettopower kan du købe billig naturgas til dit naturgasfyr. Vi kan desværre ikke hjælpe dig med hverken installation eller service af dit naturgasfyr, men til gengæld sørger vi hellere end gerne for at holde dig godt kørende med brændstoffet. 

Er du interesseret i at høre mere om naturgas og nettopower som leverandør? Så tøv ikke med at gribe fat i os

Ønsker du naturgas?

Som noget helt nyt kan vi nu tilbyde naturgas