Hvad koster naturgas?

Hvis du overvejer eller allerede modtager naturgas, har du sikkert tænkt på det …
Hvad koster en kubikmeter gas? Få svaret lige her.

Hjem / Naturgas / Gaspriser / Hvad-koster-en-m3-gas

Hvad-koster-en-m3-gas

Hvad koster 1 m3 gas?

Spørgsmål såsom ”hvad koster naturgas pr. m3” eller ”hvad koster 1 m3 naturgas?” dukker hyppigt op som søgeforespørgsler på Google. Og det forstår vi såmænd godt! Naturgas priser kan være en smule uoverskueligt.

I dag får vi konstant tudet ørerne fulde om, at naturgas og andre lignende alternative energiformer er vejen til et lavere energiforbrug, der kan skabe betydelige besparelser på sigt. Men hvordan kan vi vide os sikre på, at det kan betale sig at hoppe med på den grønne bølge? Jo, det kan vi blandt andet ved at se på selve prisen på naturgas – m3-pris vel at mærke. 

Hvis vi sammenligner med el, svarer energiindholdet i en kubikmeter gas til cirka 5,5 kWh. Det er omtrent den samme mængde energi, der skal anvendes til at holde en almindelig elpære med 60 Watt kørende i hele 92 timer. Der er altså en enormt effektiv energiudnyttelse, men det kan skam ikke mærkes på naturgasprisen pr. m3. Tværtimod. 

En kubikmeter gas koster typisk få kroner, hvilket snildt kan firedobles for samme energi ved elforbrug. Den eksakte pris på naturgas pr. m3 svinger afhængigt af, hvilket gasselskab, du er kunde hos, samt markedets udvikling med hensyn til efterspørgsel og antal udbydere. 

Men uanset hvad er én ting sikkert: Det er et billigt alternativ, der kan nedbringe dit energiforbrug – både til gavn for miljøet og din private pengepung!

Gaspris

Vores gennemsnitspris for September

21.54 kr/m3*

*Pris for den rå gas, inkl moms

ingen binding / 0 Kr. i abonnement

Hvilke skatter og afgifter ligger i din naturgas-pris pr. m3?

Men en ting er, hvad naturgas koster. Noget andet er, hvad din naturgas-pris pr. m3 reelt set dækker over. Hvad er det, du betaler til, og hvor ryger dine penge hen, når du betaler din gasregning?

Din pris på naturgas pr. m3 fordeler sig ud over en række poster:

  • Den pris, som du betaler direkte til dit elselskab for at modtage naturgassen, som du forbruger i din husstand
  • Den pris, du betaler til dit distributionsselskab, som sørger for, at din naturgas bliver transporteret til din bolig.
  • Energiafgifter og moms – altså det, du betaler til staten for at få lov til at købe gas. Afgifterne er de samme, uanset hvor I landet du bor, og du kommer ikke uden om den som kunde, uanset hvilket elselskab du er kunde hos.

Det er dit distributionsselskab, der opkræver moms på vegne af staten. Følgende afgifter indgår i beregningen af, hvad naturgas priser befinder sig på:

  • CO2-afgift
  • Nødforsyning, som går til Energinet.dk for at levere gas i en nødforsyningssituation
  • Naturgasafgift
  • NOx-afgift
  • Energisparebidrag, som bliver betalt efter aftale med staten. Denne afgift skal konkret medvirke til at øge motivationen for at foretage energispareindsatser blandt forbrugerne.

Alt dette bliver selvfølgelig udspecificeret på din gasregning, så du får et overblik over naturgaspriserne. Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Og hvis du vil blive klogere på de enkelte afgifter og regler, kan du til hver en tid kontakte dit netselskab eller orientere dig på deres hjemmeside for yderligere information.

Søger du en god pris på naturgas pr. m3?

Er du på jagt efter en skarp pris på naturgas pr. m3, gør du klogt i ikke bare at hoppe på det første og bedste tilbud på markedet. Der er nemlig betydelig forskel på, hvad naturgas koster afhængigt af, hvilken udbyder du kigger på.

Markedet boomer med det ene tilbud efter det andet, og det gælder om at være up-to-date med gasprisernes udvikling. Derfor er det også afgørende, at du gør dit research-arbejde grundigt og får undersøgt alle dine muligheder. Et godt tip er at gå ind på diverse sammenligningssider, hvor du hurtigt kan danne dig et overblik over udbyderne og tilbuddene samt naturgaspriserne. Husk i øvrigt altid at læse udbydernes betingelser og vilkår, så du ikke pludselig ender op med at binde dig til dyre abonnementer.

Hos nettopower har vi gjort det ekstremt simpelt for dig. Vi tilbyder nogle af landets absolut laveste priser, som altid er til at betale sig fra. Vi bestræber os desuden på løbende at foretage prissammenligninger for at være så transparente som muligt – og så du altid kan få syn for sagen.

Lyder det som noget for dig? Tilmeld dig allerede i dag, og bliv vores næste tilfredse gaskunde! Du kan se frem til en skarp naturgas pris.

Gas behøver ikke koste en formue

Få luft i økonomien med naturgas fra nettopower!

Kære kunde. Vi har i øjeblikket længere svartid i vores kundeservice grundet de stigende priser på elmarkedet, som rammer alle elselskaber og kunder i Danmark. Vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe dig hurtigst muligt på både telefon og email.