NettoPower 16 kr. fra at være Danmarks billigste elselskab

Det er ikke nok at vælge det rigtige selskab, hvis du vil have billig el. Du skal også vælge det rigtige produkt. Det fremgår af en stor sammenligning, som nettopower står bag.

En gennemsnitlig, dansk hustand med et årligt strømforbrug på 4.000 kWh kan spare over 900 kroner om året ved at skifte fra det dyreste el-produkt til det billigste.
Det fremgår af en omfattende sammenligning af elpriserne for 2015, som nettopower står bag.
Vi har indhentet dagspriser for samtlige variable el-produkter, der har været tilgængelige på det danske el-marked i minimum 11 måneder. Herefter har vi regnet en gennemsnitlig kWh-pris for alle produkter, hvorefter selskabernes abonnementer og gebyrer er tilføjet.
Til sidst har vi regnet en totalpris for 12 måneder ved et gennemsnitligt forbrug på 4.000 kWh.
Resultatet er, at vi hos nettopower, der to gange tidligere er blevet kåret til Danmarks billigste elselskab, indtager sammenligningens andenplads med produktet ’Altid billig el’. Produktet er 16 kroner dyrere for et helt års forbrug end det billigste selskab i sammenligningen.
Det billigste selskab er også det dyreste
Den omfattende sammenligning viser samtidig, at forbrugerne skal være opmærksomme, når de vælger elselskab – især når selskabet har mere end et produkt.
Således har sammenligningens billigste selskab også sammenligningens dyreste el-produkt, der er næsten 900 kroner dyrere med et årligt forbrug på 4.000 kWh.
– Branchen gør det ikke let for forbrugerne. Ikke nok med, at forbrugerne skal navigere i mange forskellige selskaber, de skal også være opmærksomme på, hvad det er for et el-produkt, de ender med at få. Flere af de billige selskaber har også nogle af branchens dyreste produkter, siger Frank Bengtsson, direktør i nettopower, der af samme grund kun tilbyder sine kunder ét el-produkt.
– Vi synes ikke, at det er fair, at nogle kunder skal betale for, at andre kunder kan få billig el. Derfor får alle den samme, lave pris hos os, siger han.
Opdatering: 
nettopower blev af Energitilsynet kåret som at have det billigste variable produkt for 1800 kWh/årligt i 2015 både øst- og vest Danmark. Undersøgelsen kan findes på Energitilsynet.dk
Andre Links: