Ny rekord i elbilsalg: Næsten 20 procent af solgte biler i august kører på el

I takt med at elbiler er blevet superpopulære, er der kommet en ny rekord i elbilsalget. Knap hver femte bil, der er solgt i august, er en elbil. Det vil sige, at der er solgt 3.050 nye elbiler i august ud af knap 16.000 personbiler i alt. Helt præcist er det 19 procent af hele bilsalget, der består af elbiler.

Derudover var der i samme måned også et stort salg af plug-in-hybrider. Det er biler, der kører på både benzin og el. Tæller man dem med i beregningerne, udgjorde salget af opladelige biler 40 procent af det samlede bilsalg. Det er dobbelt så højt som samme måned i år 2020.

Flere modeller på markedet

En af grundene til, at elbilsalget er steget siden sidste år, er, at der er kommet mange flere modeller af elbiler og plug-in-hybrider på markedet. Samme tid sidste år var der 46 modeller. I dag er der 74 at vælge imellem. Det øgede antal valgmuligheder gør, at der er elbiler og plug-in-hybrider til alles smag. Der er altså bedre mulighed for, at du kan finde en elbil, der har de kvalifikationer og det udseende, du ønsker.

Danskernes mest solgte elbil

Den mest populære elbil i 2020 var Tesla model 3. Der blev i alt solgt 4.277 styk i løbet af året. På grund af bilens lange rækkevidde og det generelt gode køreindtryk er mange danskere glade for bilen. 

Hvis vi går få år tilbage, så det anderledes ud. Den mest solgte elbil i Danmark i 2018 var Nissan Leaf. Det er ikke uden grund. Modellen er en ældre elbil, men den bliver bare bedre og bedre. Dog har den stadig et par minusser: den korte rækkevidde og det futuristiske design. Børnene på bagsæderne har desuden dårligt udsyn og ikke meget plads. Derudover er der heller ikke meget plads til tasker og indkøbsposer i bagagerummet. Elbilen har til gengæld en god sikkerhed.

Nye udbydere på markedet

Det er efterhånden nok alle, der kender til Tesla, men det er ikke alle, der har penge til en af Tesla-modellerne. Det er en af årsagerne til, at det populære elbilmærke har mistet dominansen på markedet. 

Andre bilmærker, der ellers er kendt for deres benzinbiler, har stærkt indtaget elbilmarkedet. Derfor kan du blandt andet købe elbiler fra velkendte, europæiske mærker. Audi, Volkswagen og BMW er nogle af de mange bilmærker, der også udbyder elbiler. Volkswagen har for eksempel lanceret sin nye ID.4, der er blevet superpopulær, selvom den først kom på markedet i marts i år.

Stor mangel på ladestandere

Salget af elbiler kunne være endnu højere. Et minus er nemlig, at der ikke er tilstrækkeligt med ladestandere rundt omkring i landet. Det begrænser salget. Tankstationer med benzin og diesel dominerer stadig i det danske landskab.

Du skal være tålmodig

I denne tid med mange bilsalg, skal du væbne sig med tålmodighed, hvis du vil købe en ny bil. Mange bilsalg er nemlig lig med længere leveringstider. Det ser dog ud til, at der er et stort potentiale for, at salget fortsætter. Fremtidens bilafgifter er kommet på plads.

Elbilen er ikke en ny opfindelse

Med Tesla kan det være nemt at tro, at det er Elon Musk, som har opfundet elbilen – men sådan er det ikke. Elbilen er faktisk mere end 100 år gammel. Allerede i 1800-tallet begyndte man at opfinde elbilen. Efter lang og hård konkurrence var det benzinbilen, der vandt markedsandelene. Dog var det Elon Musk og hans team, det opfandt den første elsportsvogn. På den måde har Tesla vakt stor opmærksomhed verden rundt.

Den første danske elbil er den såkaldte Ellert. Ellerten blev opfundet af Steen Volmer Jensen i 1985. Bilen er dog ikke en rigtig elbil, men nærmere et elkøretøj eller en eldrevet kabinescooter på tre hjul. Den var også registreret som en motorcykel og ikke en bil, men i folkemunde vil man kalde Ellerten for en bil. Det er dog ikke den elbil, der dominerer på markedet i dag. Det er i hvert fald ikke hver dag, man ser sådan én. 

Hos nettopower er vi rigtig glade for udviklingen i elbilsalget. Vi støtter den grønne omstilling og er selv med til at bidrage til den. Vi håber på, at flere i fremtiden vil vælge en elbil frem for en benzinbil.