Verdens største flydende solcellepark

For år tilbage ville man formentlig ikke forbinde vedvarende energi med Kina, men situationen i dag er en helt anden.

Verdens største flydende solcellepark

For år tilbage ville man formentlig ikke forbinde vedvarende energi med Kina, men situationen i dag er en helt anden. Kina har en førende position inden for vedvarende energi, og for nyligt satte kineserne streg under dette, da verdens største flydende solcellepark gik online.  Anlægget er placeret i byen Huainan i Anhui provisen og har en kapacitet på 40 MW – eller energi til omkring 15000 hjem.

Ret symbolsk er Anhui-provisen kendt for kulproduktion, og solcelleparken er også placeret på en sø,  som - inden området blev oversvømmet - blev brugt til minedrift.

Mange vil nok undre sig over, hvorfor man placerer en solcellepark på en sø, men det er der faktisk nogle ganske gode grunde til. For det første, så køler vandet elektronikken inde i solpanelerne og hjælper dem med at arbejde mere effektivt. Udover det, så betyder det også, at man ikke skal optage en masse plads i landområder, hvor der i forvejen ikke er meget plads. Parken kan også bidrage til at begrænse fordampningen af vandet ved at opsnappe sollys, før det rammer.

Solcelleparken er dog ikke det eneste, som gør at Kina er helt I top, når snakken falder på vedvarende energi. Kina har i forvejen verdens største solcellepark kaldet Longyangxia Dam, som med sine fire millioner solcellepaneler producerer 850 MW energi.

Det er en spændende rejse, Kina er på, og hvis man interessere sig for emnet er der mange timers spændende læsning om, hvorfor og hvordan Kina ønsker at nå deres 2020 mål. 

Comments

A
 
Trustpilot

NettoPower er i toppen over Danmarks bedst anmeldte energiselskaber på Trustpilot. 

 

Find os på trustpilot

NettoPower kundeservice
Vi elsker at tale energi

Vores kunder er i centrum af vores virksomhed. Hvis du har brug for hjælp til at forstå, hvordan NettoPower arbejder, kan du kaste et blik på vores spørgsmål og svar (FAQ) eller ringe til os på 70 500 500.

 

Spørgsmål og svar