Elpriser – sammenligning

Sammenlign elpriser? Det er lige nøjagtig, hvad vi har gjort. Her på siden finder du vores
elprissammenligning baseret på danske variable elpriser fra 2020 - 2021

Tilmeld dig her

Hjem / Sammenligning af elpriser

Sammenligning af elpriser

Blandt Danmarks billigste elleverandører

Vi har valgt at sammenligne elpriser for perioden 2020 – 2021 målt på danske variable elpriser. Hvorfor? For at skabe gennemsigtighed og bevise, at nettopower er blandt de billigste.

Hos nettopower har vi begrænset os til ét produkt, som vi tilbyder til alle vores kunder, når de tilmelder sig. Det er simpelt, forståeligt og ligetil: Produktet er en variabel elpris, hvilke betyder, at vi ikke kender prisen på din el fremadrettet, som man for eksempel gør med faste elpriser. Af netop den grund er det meget vigtigt for os, at vi hele tiden kan bevise over for vores eksisterende såvel som nye kunder, at vi hos nettopower rent faktisk leverer en ekstremt lav variabel elpris. Og i den henseende udgør sammenligning af elpriser et perfekt værktøj til at demonstrere netop dette faktum. Et værktøj, som vi har valgt at gøre aktivt brug af.

At sammenligne elpriser kan nemlig være med til at gennemskueliggøre, hvordan de forskellige elselskabers respektive priser ligger i forhold til hinanden, hvilket kan forholdes direkte til markedsgennemsnittet. Det gør det nemmere for dig som forbruger eller kunde at vurdere, hvilke selskabers produkter der er billigst og bedst til prisen.

Det er lige nøjagtig denne ambition om fuld gennemsigtighed på elmarkedet, der ligger til grund for, at vi her på siden har valgt at lægge alle kortene på bordet ved at sammenligne elpriser – mere specifikt de variable af slagsen. Kun på den måde kan vi vise, at der er handling og sandhed bag ordene, når vi siger, at vi er billige – eller rettere blandt de absolut billigste.

Men lad os komme til sagens kerne og kigge nærmere på vores elprissammenligning.

Forsyningstilsynet har talt: nettopower høster (igen) topplaceringer på variable elpriser

Hos nettopower er vores opfordring til elmarkedet klokkeklar: Sammenlign elpriser – og fremlæg alle resultaterne offentligt, så både forbrugere og elselskaber er velinformerede og kan få indblik i, hvordan el-landskabet reelt set ser ud i forhold til prisniveauet. Elpriser kan generelt svinge over tid, og de enkelte elselskabers prissætninger for deres produkter varierer tilsvarende. Derfor er det i vores optik en nødvendighed at sammenligne elpriser løbende, og den overbevisning står vi heldigvis ikke helt alene med hos nettopower.

Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet) har nemlig påtaget sig den vigtige opgave at udarbejde en omfattende årlig rapport, der kortlægger det danske elmarkeds priser, produkter og leverandører. Dette ud fra et ønske om netop at gøre det mere gennemskueligt og klart for forbrugerne, hvordan detailmarkedet for el ser ud og fungerer. Men hvordan ser det så egentlig ud, og hvor placerer nettopower sig i det store elregnskab?

Det lange og uddybede svar kan du læse dig til i selve rapporten, Hvad kostede strømmen i 2018, men hvis du ikke har tid til at scrolle igennem de mange sider, giver vi dig nedenfor et hurtigt overblik over resultaterne for nettopower. Og vi kan godt afsløre, at det (igen) ser rigtig positivt ud.

 

To førstepladser og to andenpladser

Det kan sådan set gøres meget kort: nettopower er i 2018 endnu en gang strøget direkte til tops i statistikkerne, når der måles på variable elpriser, hvilket vi er meget glade for og stolte over. I Forsyningstilsynets nyeste rapport høster nettopower nemlig hele to førsteplader og to andenpladser. Det drejer sig om følgende:

  • En førsteplads på variable elpriser i kategorien op til 1.800 kWh/år i både Østdanmark og Vestdanmark.
  • En andenplads på variable elpriser i kategorien op til 4.500 kWh/år i både Østdanmark og Vestdanmark.

Det betyder altså, at vi fortsat har de gode takter fra året forinden, hvilket gør, at vi med rette stadig i dag kan kalde os et af landets absolut billigste elselskaber på variable priser.

Tallene taler deres tydelige sprog. Men hvis du gerne vil have det visualiseret, har vi nedenfor lavet et diagram, der illustrerer denne sammenligning af elpriser grafisk over en længere periode. Her ser du elprisernes udvikling i månedsintervaller fra marts 2020 til feb 2021, og som du formodentlig hurtigt kan afkode, ligger nettopowers elpriser generelt lavere end markedsgennemsnittet.

nettopower

Markedsgennemsnit

øre/kwh (incl moms)

Måned

øre/kwh (incl moms)

Måned

Sammenligning – elpriser for nettopower og markedets gennemsnit målt på elpriser pr. kWh.

Det skal selvfølgelig nævnes, at selvom elpriser betyder meget for dit valg af elleverandør, er der også en lang række andre forhold, som du bør tage med i betragtning og tage hensyn til, når du skal træffe den vigtige beslutning om elleverandør. Det kan eksempelvis være følgende overvejelser:

  • Har udbyderen en digital selvbetjening, hvor man kan foretage nødvendige ændringer, hente vigtige informationer, tjekke elregninger og lignende? 
  • Hvordan er elselskabets generelle kundeservice?
  • Har selskabet særlige gebyrer, bindinger og lignende ekstraomkostninger?

Dette er blot for at nævne nogle af de mulige aspekter, du som elkunde bør være opmærksom på. Det kan samtidig være nogle af disse forhold, der er afgørende at have in mente, når og hvis du overvejer at skifte elselskab. Foruden selve elprisen kan eksempelvis kundeservice være den faktor, der er tungen på vægtskålen i forhold til at vælge et elselskab fremfor et andet.

Når det så er sagt, betyder priserne selvfølgelig meget for valget af elleverandør, og det er blandt andet også derfor, at vi hos nettopower går ekstremt meget op i at sammenligne priser på el.

Sammenligning af elpriser går flere år tilbage…

Det er ikke første gang, at vi sammenligner elpriser hos nettopower. Tværtimod. Vores elprissammenligning går flere år tilbage – men vores tro på åbenhed og gennemskuelighed på elmarkedet er stadig den helt samme.

Da vi startede nettopower tilbage i 2012, var det på baggrund af en stålsat vision om at skabe et energiselskab, som kunne skabe værdi for kunderne. Denne værdiskabelse har været et pejlemærke for os lige siden, hvilket skinner igennem vores services – ikke mindst vores løbende sammenligning af elpriser.

Da vi lavede vores første elprissammenligning i sin tid, skabte det stor debat og uro internt på markedet blandt de etablerede elselskaber, fordi dette generelt var uvant i branchen. Ikke desto mindre har vi holdt fast i at sammenligne elpriser, da vi mener, at det gør en forskel.

Hvis vi ser bort fra 2018-statistikkerne, har nettopower i de seneste fire prissammenligninger indkasseret hele tre førstepladser og én andenplads i kampen om at blive Danmarks billigste elleverandør. Og med den nyeste elprissammenligning kan vi altså nu bryste os af endnu flere af slagsen på CV’et.

Som nævnt valgte Forsyningstilsynet i 2016 at følge trop, da de på samme måde udarbejdede en sammenligning af elpriser i Danmark. De kunne også se et behov for at gøre forbrugerne opmærksomme på de alt for høje elpriser. Deres rapport er særligt interessant i forhold til virksomheder og besparelsen på fastpriser, hvilket gør den værd at undersøge. I bund og grund viser deres elprissammenligning, at der er rigtig god grund til at være på vagt over for dit valg af elleverandør – uanset hvilket produkt du måtte have.

At der på den måde bliver gjort en aktiv indsats for at sammenligne elpriser fra andre end os, er vi superstolte af. Det betyder nemlig, at der bliver handlet og arbejdet målrettet for at oplyse den enkelte forbruger. En indsats, som nærmest var utænkelig før i tiden.

Er du personligt interesseret i elprissammenligning, kan du læse meget mere om vores tidligere opgørelser her, ligesom du kan blive meget klogere på de aktuelle statistikker i Forsyningstilsynets nyeste rapport. Alternativt kan du også selv prøve kræfter med at søge de billigste elpriser frem ved at bruge elpris.dk til at sammenligne priser på el.

Vil du også have billige elpriser?

Tilmeld dig nu og vi klarer resten